pvda olst wijhe wil helderheid over verlaging rioolheffing

“Naar nu blijkt komen de kosten van de verlaging voor tenminste een deel ten laste van de exploitatiebegroting van de gemeente. Het college van B & W suggereerde eerder dat dit niet het geval is en de rioolheffing, zoals gebruikelijk, kostendekkend blijft”, aldus de fractie.

De PvdA fractie heeft inmiddels aanvullende schriftelijke vragen aan het college gesteld. “Het geld dat wij nu moeten bijpassen voor het verlagen van de – in principe kostendekkende – rioolheffing kan niet worden ingezet voor de zorg, voor de sport of voor het verbeteren van wegen”, zo stelt de PvdA.

De partij heeft eind december van het vorig jaar ingestemd met de verlaging van de rioolheffing. De fractie heeft hierbij echter uitdrukkelijk aangegeven dat ‘gratis geld niet bestaat’. Eerder dit jaar stelde de fractie al schriftelijke vragen hierover aan het college.

“B & W geven inmiddels toe dat de handelwijze  niet voor de schoonheidsprijs in aanmerking komt. Het college weigert echter te kennen dat er sprake is van een sigaar uit eigen doos.” De PvdA baalt er van dat het college om de hete brij heen blijft draaien en heeft aanvullende schriftelijke vragen gesteld. “Niet vanwege het eigen gelijk, maar omdat wij een openbaar bestuur zijn.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.