pvda bespreekt duurzame initiatieven tijdens dorpsgesprek

Het Dorpsgesprek wordt ingeleid door Paul Hendriksen van het burgerinitiatief ‘Olst in Transitie’. Aansluitend vindt een gesprek plaats over de toekomst van de Noordmanshoek.

Aanvankelijk was het de bedoeling om op deze, ten noorden van Wijhe gelegen, locatie een bedrijventerrein te realiseren. Daartoe is destijds de nodige grond aangekocht door de gemeente Olst-Wijhe. Onder druk van de economische crisis zag de gemeente Olst-Wijhe zich echter genoodzaakt om hier van af te zien. Dit besluit kost de gemeente jaarlijks 40.000 euro aan rente.

Concrete vraag die tijdens het Dorpsgesprek van 9 juni voorligt is: wat te doen met de Noordmanshoek? Zijn er ideeën voor een alternatieve invulling? Zo ja welke? En zijn die duurzaam? Is er ruimte voor een burgerinitiatief?  Welke rol moet de gemeente spelen of moet de gemeente zich juist afzijdig houden? En hoe zien de omwonenden de toekomst van de Noordmanshoek?

Het Dorpsgesprek staat onder leiding van Toon Schuiling, fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Olst-Wijhe.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.