pruimersallee racebaan om kruispunt bos te ontwijken

Kruispunt Bos bij Raalte staat iedere maand weer een beetje voller. Het verkeersaanbod blijft maar toenemen, terwijl er aan het kruispunt niets gebeurt. Er zijn wel plannen, maar van plannen naar uitvoering komen, dat duurt vaak wel even…

Intussen heeft een aantal chauffeurs een sluiproute ontdekt. En dat aantal lijkt snel te groeien. Vanuit Heino komend kun je een kilometer voor ‘Bos’ de Pruimersallee in, even verder links de Hondemotsweg op. Je sluit dan perfect aan op de rotonde bij Tivoli waar je rechts verder naar Deventer kunt of rechtdoor Raalte in.

Wat chauffeurs gemeen hebben die een sluiproute nemen: die hebben haast, dus die rijden hard. En dat doen ze ook op de Pruimersallee en de Hondemotsweg. Vandaar ook de klacht die we van wat fietsers binnenkregen. Die fietsers nemen met de Hondemotsweg een achterlangsweggetje van Heino naar Raalte, maar als ze in de avondspits terug rijden, moeten ze geregeld maken dat ze aan de kant komen voor toesnellende tegenliggers.

De Pruimersallee is een semi-verharde weg. Geen zandweg, maar ook niet keurig geasfalteerd. Hij lijkt wel redelijk recent van zijn grootste kuilen ontdaan. Het kost een chauffeur geen enkele moeite daar 70 te rijden. Met de Hondemotsweg is het nog ernstiger gesteld. Dat is een kaarsrechte weg, met grasbetonklinkers er langs, dus breed genoeg om met gemak 80 tot 90 te rijden.

Ook klachten over snelheidsduivels op deze sluiproute? We horen het graag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.