Home / archiefcentraal / pilot watertappunt heino bijna van start

pilot watertappunt heino bijna van start

Bij het watertappunt kan iedereen die dat wil gratis water tappen. Het tappunt is een initiatief van Stichting Duurzaam Heino en is mede mogelijk gemaakt door Vitens.

Het watertappunt in Heino is een pilot. Over een jaar wordt gekeken of dit watertappunt succesvol wordt gebruikt. Daarvoor dient minstens 1000 liter te zijn getapt. Als dat zo is kunnen ook andere buurtdorpen een aanvraag doen bij de gemeente. Het dorp dient de helft van de aanschafkosten en het gehele beheer en onderhoud voor haar rekening te nemen.

1 miljoen liter
In Nederland wordt dagelijks bijna 1 miljoen liter bronwater uit flessen geconsumeerd. Door het watertappunt wordt het gebruik van bronwater uit flessen teruggebracht en het gebruik van drinkwater gepromoot. Door het drinkwater gratis aan te bieden kunnen inwoners en toeristen hun eigen waterfles bijvullen in plaats van bronwater te kopen.

Het transporteren van water via het leidingnetwerk is veel efficiënter en duurzamer dan het transporteren van bronwater over de weg, terwijl de kwaliteit van het Nederlandse drinkwater niet onder doet voor die van bronwater. Water drinken is gezond.

Daarnaast realiseert de producent, Join the pipe, van de inkomsten ook watertappunten in landen met een slechte drinkwatervoorziening. Hiermee wordt bijgedragen aan een verbeterde drinkwater-infrastructuur in andere delen van de wereld.

Lees ook

‘Een echt dorpshart waar iedereen zich thuis voelt’

Jelle Vloedgraven vanaf 1 april uitbater van Het Wapen van Wesepe; ‘Ik ben niet vies …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.