Home / archiefcentraal / pensionado vergeetachtig ik

pensionado vergeetachtig ik

Wat staat er op het briefje van vandaag te lezen? De dokter bellen, naar de bieb, een mailtje sturen naar die en naar die, kunstwerken afmaken en …columns schrijven. Zelfs dat laatste moet ik op een briefje lezen. Is dit een voorbode van Alzheimer -light of horen zulke briefjes bij het leven van een pensionado?

Vorige week was ik enigszins van de leg, had ik dat medicijn nu wel of niet ingenomen? Ik kon het me echt niet meer herinneren. Vooruit dan maar, nog een tabletje.

Zolang ik maar niet vergeet de deur op slot te doen, de auto uit te zetten, het gas uit te doen, de verwarming lager te zetten, de wc door te trekken, te eten, te slapen………Och, ik heb nog papiertjes genoeg in het bakje liggen, die ik als geheugensteuntjes kan gebruiken. Bovendien heb ik een wekker, dus ik kom niet te laat, hangt er een verjaardagkalender aan de wc deur, dus ik vergeet geen verjaardagen en staan er datablokken in de vensterbank, als ik die maar niet vergeet bij te werken. Even op een briefje schrijven!

Johanna van den Berg
Uit het leven van een pensionado

 

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.