Home / archiefcentraal / pensionado rustig aan

pensionado rustig aan

Rustig aandoen, wat is dat? Hoe moet dat?

Na een operatie moest ik een hele poos rustig aandoen. Laat je maar lekker verwennen, zeiden de mensen in mijn omgeving. Och, een paar dagen hou je dat wel vol, maar dan wil je alles toch weer zelf doen en dat mocht niet!

Besteed dus alles maar uit, de was ophangen, opvouwen, strijken, tja dat kan iedereen overnemen. Boodschappen doen, dat lukt ook wel met een lijstje in de hand. Stofzuigen, tja dat is ook niet zo moeilijk. Maar…………werk zien, dat is een ander verhaal.

Het gasstel schoonmaken na een kooksessie, de koelkast bijhouden, stof afnemen, dat zie je of dat zie je niet! Dus…..wat doe je dan als persoon, die niks mag. Stel je er op in: Laat de boel de boel en erger je er niet aan.

Nog even en dan ben ik gelukkig weer op krachten, dus…..leg de ragebol maar klaar. Zorg voor voldoende poetsdoeken. Haal de emmers maar vast op, want deze pensionado gaat het achterstallig onderhoud aanpakken. Als het hele huis weer glimt en blinkt, ben ik tevreden. Daarna kan ik het wel weer even rustig aandoen!

Johanna van den Berg
Uit het leven van een pensionado

Lees ook

Ridders en draken in het Lommerrijk

RAALTE/LUTTENBERG – Op zondag 20 juni is de familievoorstelling ‘Deze ridder zegt nee’ (3 ) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.