olst wijhe wil met burgers brainstormen over statushouders

De komende tijd gaat de gemeente Olst-Wijhe aan meer statushouders (vluchtelingen met een verblijfstatus) woonruimte bieden. Zowel in tijdelijke huisvesting zoals De Bron in Olst en de leegstaande school op de Elshof als in reguliere huurwoningen van SallandWonen.

De gemeente wil graag met haar inwoners brainstormen hoe deze nieuwe inwoners, maar ook statushouders die al langer in Olst-Wijhe wonen, zo snel mogelijk kunnen integreren in de samenleving. Zodat ze weten waar welke winkels zijn, welke activiteiten er zijn, hoe het er in Olst-Wijhe aan toe gaat.

Wie hier een bijdrage aan kan en wil leveren met als resultaat dat deze nieuwe inwoners zich over een aantal jaren echt een onderdeel voelen van de Nederlandse samenleving, wordt uitgenodigd voor een creatieve avond op donderdag 19 mei vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis te Wijhe.

In verband met de organisatie van de avond, vraagt de gemeente dat geïnteresseerden zich vooraf aanmelden bij Anita ten Broeke via a.tenbroeke@olst-wijhe.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.