nu ook behang bij frits van der linden

Het was op 24 april dit jaar precies 25 jaar geleden dat Frits zijn eerste winkel opende aan de Langstraat. Dit ter ondersteuning van zijn werkzaamheden als woningstoffeerder. Na een korte tussenstop aan de Enkweg beschikt Frits sinds 2000 over een grote zaak (duizend vierkante meter) aan de Handelsweg (in de Poort van Wijhe). Daar is alles te vinden op het gebied van woningstoffering: harde- en zachte vloeren, gordijnen en binnen- en buitenzonweringen. En dus nu, sinds kort, ook behang.

“We beschikken hier over een groot pand”, stelt Frits. “Daardoor hebben we ook veel ruimte voor voorraad. En dat betekent inkoopvoordeel dat we kunnen doorberekenen aan de klant. Daarmee zijn we onderscheidend in de regio. We zijn de crisis heel goed doorgekomen. Sterker nog: we hebben er drie medewerkers en twee auto’s bijgekregen. Dat zegt wel genoeg. Puur door het feit dat de consument meer is gaan shoppen. En wij dus goedkoop kunnen leveren. En natuurlijk is de woningmarkt trager gaan bewegen, maar de mensen zijn wel gewoon blijven investeren in hun huis.”

Click-pvc
Met name de pvc-vloeren zijn verantwoordelijk voor (een groot deel van) de omzetstijging. “Dat blijft een groeiende markt. We hebben hier op het moment veertig pallets van 200 vierkante meter op voorraad.”

Nieuw in het assortiment: click-pvc. “Normale pvc-vloeren worden verlijmd en kun je dus niet meenemen als je verhuist. Met een click-pvc vloer is dat wel mogelijk. Het leggen kan bovendien ook veel sneller. Bij normaal pvc moet je eerst de vloer egaliseren, dat gebeurt op de eerste dag, daarna moet de vloer een dag drogen en tenslotte, op de derde dag, kun je de vloer leggen. Click-pvc kunnen we gewoon over de oude vloer heen leggen. De delen klik je gewoon aan elkaar. Sterker nog: de meubels hoeven niet eens meer de kamer uit. Even verplaatsen naar het deel waar je bent begonnen en je kunt weer verder. En het heeft verder alle voordelen van gewone pvc-vloeren.”

Soepel
Zelf is Frits het liefste onderweg. “Ik ben praktisch de hele week buiten. Bij klanten de boel opmeten, offertes maken en adviseren. Het persoonlijke contact vind ik het leukst van het vak.” Zijn zeven medewerkers richten zich op de winkel, de verkoop en de werkzaamheden bij de klant thuis. “We doen steeds meer aan ontzorgen. Als de klant het wil, nemen we alles uit handen. We verwijderen oude vloerbedekking, voeren het af, leggen de nieuwe vloer, behangen, schoonmaken; we regelen het desgewenst allemaal. De klant kiest steeds vaker voor gemak en wij bieden die service. Ik denk dat we ons ook wel een beetje onderscheiden met onze soepelheid. Als de klant alleen ’s avonds of op zaterdag thuis kan zijn, dan gaan we gewoon dan aan de slag.”

Continueren
Het bedrijf is inmiddels actief in heel Nederland. “Door de jaren heen hebben we onze klantenkring uitbereid in het hele land. Blaricum, Wageningen, Borne, Amersfoort, voor ons maakt het niets uit. Veel van deze klanten zijn via mond-tot-mondreclame bij ons terecht gekomen, betere reclame kun je niet hebben.”

Frits is dan ook tevreden over waar hij staat met zijn zaak: “Ik geloof niet dat we door verder uit te breiden onze omzet kunnen laten stijgen.” Helleen: “We willen het bedrijf met elkaar blijven continueren en het aanbod actueel houden.” Frits: “Maar zeg nooit nooit, je weet niet wat er in de toekomst gebeurt.

Frits van der Linden Woningstoffering is te vinden aan de Handelsweg 4 in Wijhe, tel: 0570-521368. Zie verder fritsvanderlinden.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.