nieuwe competitie in salland regiobank beachhandball competitie

Beachhandbal is een snelle en aantrekkelijke sport: vier spelers in het veld, waarvan één keeper die gewisseld wordt in de aanval. In elke aanval kun je als gewoonlijk één punt scoren, maar door bijvoorbeeld een pirouette te maken of door de keeper te laten scoren, kun je zelfs twee punten scoren.

SDOL, Seine Wonen/HHZD en Klink Nijland/Kwiek hebben gezamenlijk het initiatief genomen een beachhandbalcompetitie voor verenigingen uit Salland te starten. Handbalverenigingen SDOL en Seine Wonen/HHZD beschikken over beachhandbalvelden, hier zullen dit jaar dan ook de wedstrijden worden gespeeld. In de toekomst zullen steeds meer verenigingen beschikken over een beachhandbalveld en zal de buitencompetitie op het asfalt geleidelijk aan vervangen gaan worden door het swingende beachhandbal in het zand.

Er heeft zich inmiddels ook een sponsor gemeld die deze competitie van harte ondersteunt: Erwin Otten Advies / RegioBank, gevestigd in Heino en Luttenberg. De naamgeving is hiermee officieel gewijzigd in de RegioBank Beachhandball competitie.

De RegioBank Beachhandball competitie start op vrijdagavond 13 mei. Verdeeld over 8 speeldata spelen 35 senioren, A-, B- en C- teams op de beachvelden van Luttenberg en Heino om de prijzen.

Om een competitie te kunnen spelen is het belangrijk dat er voldoende scheidsrechters zijn. Hiervoor heeft er een speciale opleidingavond voor scheidrechters plaatsgevonden. Jeanet Markvoort, voormalig keepster van Klink Nijland/Kwiek 1, gaf de deelnemers een scheidsrechterscursus. Jeanet is erg actief in beachhandbal; ze speelt bij de nationale selectie en heeft internationale ervaring als scheidsrechter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.