nieuwe aanpak concertreeks in h kruisverheffing

Dit jaar kunnen toehoorders bij vrijwel elk concert genieten van koorzang en orgelspel. De organisatie is daarbij afhankelijk van de beschikbaarheid van de koren. Het is gelukt om een goede spreiding door het jaar te krijgen.

Rode Girl Choristers
Voor het eerste concert op zaterdag 7 mei om 19.30 uur komen de Roden Girl Choristers zich opnieuw in Raalte presenteren. Dit enthousiaste meisjeskoor bestaat sinds september 2000 en telt ongeveer 23 leden. Het koor maakt deel uit van Stichting Koorschool Noord Nederland.

Deze dynamische groep meiden, onder leiding van hun dirigente Sonja de Vries, heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven. De choristers werken mee aan grote producties voor koor en orkest, zoals de Matthäus Passion en de Carmina Burana. Ze putten uit het grote repertoire van de Anglicaanse koortraditie en gaan met regelmaat voor studiereizen naar Engeland. Hun zangkwaliteit staat borg voor een adembenemend optreden.

Met de choristers zal ook de vermaarde organist Sietze de Vries zijn vaardigheden op het historische Adema-orgel tonen. Hij is de vaste begeleider van de choristers. Een paar jaar geleden heeft hij in Raalte al zijn kunnen getoond. Met zijn improvisatietalent weet hij elk orgel aan zich te onderwerpen tot verrukking en soms verbazing van de toehoorders. De toegangsprijs voor dit unieke concert bedraagt 7 euro. Voor kinderen geldt een gereduceerd tarief.

Meer informatie is te vinden op staging2.adema-raalte.nl en op de websites van de uitvoerders van het concert.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.