nieuw heeten wint in laatste kwartier van marienheem

“De eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar”, zegt Nieuw Heeten-trainer Harold Sneller. “We hadden twee mogelijkheden waar we meer uit hadden kunnen halen. Aan de andere kant hebben we niets weggegeven.”

In het eerste kwartier van de tweede helft had Mariënheem het betere van het spel, aldus de oefenmeester van Nieuw Heeten. “Ze waren wat dreigender en speelden ook meer op onze speelhelft, maar grote kansen leverde dat niet op”. Lange tijd leek het er op dat de brilstand ook de uitslag zou gaan worden. Sneller besloot wat meer te gaan forceren en wisselde in aanvallend opzicht. “Roderick Hauptmeijer haalde ik eruit, ook omdat het zijn laatste wedstrijd is voor het eerste elftal van Nieuw Heeten. Hij gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière.” Juul Kruiper was zijn vervanger en zorgde voor de doorslag in de wedstrijd. Sneller: “Hij omspeelde zijn man op een prachtige manier en schiet een kwartier voor tijd de 1-0 binnen. Daarna geeft hij nog een goede voorzet waarna Erik ten Have kan binnenschieten. Dan is de wedstrijd natuurlijk gespeeld.” In de slotfase is het opnieuw Kruiper die scoort: 3-0. “Een verdiende overwinning”, aldus Sneller.

Nieuw Heeten heeft volgens zijn trainer een hoop progressie gemaakt gedurende het seizoen. “We hebben 10 punten meer behaald, terwijl we vier wedstrijden minder hebben gespeeld. Ook hebben we ongeveer de helft minder tegendoelpunten gekregen. Vorig seizoen zaten we nog dik in de 40 tegengoals en nu nog maar 22. Maar helaas zonder het toetje, want we kunnen niet meer meestrijden om nacompetitie.”

Mede door twee slechte fases heeft Nieuw Heeten niet kunnen meestrijden om promotie. “We hebben een moment gehad waarbij we nog maar 1 punt nodig hadden om de periodetitel te winnen, maar die wedstrijd verloren we helaas. Daarna verloren we drie keer achter elkaar, maar desondanks gingen we met een derde plek de winterstop in. Maar na de winterstop hebben we in 4 wedstrijden maar 1 punt gepakt, mede omdat we tegen ploegen uit de top 5 speelden. Alle concurrenten liepen toen uit en was het kampioenschap uit het zicht. De groep is mentaal wel zo sterk om het op te pakken en de doelstelling, een top 5 klassering, na te streven. Dat is gelukt, maar volgend seizoen willen we nog constanter zijn”.

Op de valreep wil de hoofdtrainer ook de sportiviteit van Mariënheem benoemen. “Ze zijn op dat vlak een voorbeeld voor vele teams. Ze hebben een nette begeleiding. Natuurlijk wilden zij ook graag winnen, maar alles er om heen verliep ook op een correcte manier.”

Voor beide ploegen zit het seizoen er op, maar toch worden er nog een aantal wedstrijden gespeeld op Tweede Pinksterdag in de klasse 5A. Hieronder ziet u een overzicht en de tussenstand op dit moment.

8-5-2016
Bornerbroek – Raalte 0-2
Hoonhorst – Zenderen Vooruit 2-5
SDOL – Vilsteren 0-1

16-5-2016 (Tweede Pinksterdag)
FC Ulu Spor – Langeveen
Sportlust Vroomshoop – Manderveen

PlaatsTeamAantal wedstrijdenPunten
1Zenderen Vooruit2251
2Sportlust Vroomshoop2149
3FC Ulu Spor2149
4Hoonhorst2247
5Nieuw Heeten2239
6Raalte2233
7Langeveen2130
8Mariënheem2225
9SDOL2219
10Bornerbroek2216
11Vilsteren2213
12Manderveen214

 

De kampioen promoveert naar de 4e klasse. De periodekampioenen (FC Ulu Spor, Sportlust Vroomshoop en Zenderen Vooruit) spelen nacompetitie voor promotie. Degraderen is niet mogelijk.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.