net zo koud als in lapland nachtvorst verwacht

De IJsheiligen worden van oudsher gezien als de grens tussen het mogelijk nog koudere lenteweer en zomers weer. De kans dat er in de tweede helft van mei nog nachtvorst optreedt is namelijk klein. Toch daalt de temperatuur komende nacht sterk tijdens opklaringen en bij weinig wind. Vooral landinwaarts komt het kwik dichtbij het vriespunt, waarbij het aan de grond (op circa 10 centimeter hoogte) licht gaat vriezen. Kampeerders in vooral het oosten van het land moeten dus rekening houden met een koude nacht.

Koude lucht
Koude lucht vanuit de poolstreek wordt met een noordelijke wind aangevoerd en reikt tot diep in Europa. In het Sauerland en de hoogste delen van de Ardennen viel vandaag zelfs even wat natte sneeuw. Ook in de Alpen is het op hoogte nog winters, met daar volgens MeteoGroup vandaag en ook de komende dagen regionaal weer wat verse sneeuw.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.