natuurbericht de bruine kiekendief op bezoek

“Daar in de verte, dat moet die Bruine Kiekendief zijn. De afstand is erg groot. Daar moet de telescoop aan te pas komen. Als die eenmaal stand-by staat schiet er een hagedisje weg van de boomstronk waar ik wil gaan zitten.

Het is inderdaad het mannetje Bruine Kiekendief op die gindse paal. Het vrouwtje zit waarschijnlijk te broeden. Voor Bruine Kiekendieven is dit waarschijnlijk het eerste paartje dat zich hier vestigt.

De aanleg van waterbergingen of retentiegebieden in Salland zorgt voor bijzondere flora en fauna en dus ook rietvelden. Doorgaans broeden ze in de rietvelden van meren en rivierengebied. Het voorkomen van territoriale paartjes zijn in onze streek en ver daarbuiten niet bekend. Een nieuwe pionierssoort dus. Mooi man, hier gaan we vast meer over horen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.