Home / archiefcentraal / meerderheid raad voor azc van 950 plaatsen

meerderheid raad voor azc van 950 plaatsen

D66 was het liefst voor een AZC van 700 personen gegaan (en dat resterende aantal elders, bijvoorbeeld op de Voorde in Heino onder te brengen), maar nu daar geen draagvlak voor is, zet D66 een handtekening onder het AZC van 950.

Van coalitiepartij CDA zijn de leden Elly van Steen en Petra Hegeman (foto) tegen een AZC met die omvang. De andere CDA’ers stelden een hoop kritische vragen en wachten nog op antwoorden van het college. Vervolgens gaan ze zich beraden op wat ze gaan doen.

De SP is er trots op dat Raalte 950 vluchtelingen kan huisvesten.

Lokaal Alternatief en VVD komen met een amendement voor 450 plekken in het AZC. Maar dat plan, zo bleek vanavond, gaat dus geen meerderheid krijgen.

BurgerBelangen ziet in het sterk dalende aantal vluchtelingen dat Nederland binnenkomt, reden na te denken over een kleiner AZC, maar Ben Nijboer houdt ten aanzien van een definitief standpunt de kaarten nog even op de borst, wachtende op het antwoord van het college of daar zijn visie gedeeld wordt.

De taalschool
Wel of geen taalschool in de Sint Bernadetteschool in Heeten, dat plan moet nog op een definitief standpunt wachten. De toon onder de raadsleden die ook voor het grote AZC zijn, is positief. Maar de raad heeft nog vragen aan het college over de manier waarop dat gebeurt en is dus nog niet zo ver daar een besluit over in te nemen. Met name GB houdt nog een slag om de arm.

Het anonieme Burger Initiatief in Heeten, dat aangekondigd had vanavond in te spreken op dit onderwerp, is niet komen opdagen.

Lees ook

Eerste editie van Soepcafé Wijhe

WIJHE – De Protestantse Gemeente Wijhe, het Noaberhuus en Parochie Lebuinus (locatie Engelbert) hebben hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.