mbi terrein klaargemaakt voor lichte industrie

De carnavalsverenging Stöppelkaters is de eerste gebruiker. Herstructureringsmaatschappij Overijssel ziet dat als een eerste schaap over de dam. Wie er meer volgt, weet woordvoerder Han Wiendels van HMO niet. “Het terrein heeft een heel brede bestemming. Zware industrie in de milieuzone 4 is daar straks niet meer mogelijk. Dat heeft ook alles te maken met de ontsluitingsmogelijkheden. Maar verder kan er heel veel. Een aannemer, ZZP’es, opslagruimte… we gaan wel zien wat er op ons afkomt.” Er is plek zat. Afhankelijk van wie zich meldt kunnen er tussen de vijf en tien bedrijven terecht op het terrein van 4,5 hectare.

Geen woonlocatie
Het voormalige MBI-terrein wordt geen woonlocatie. De plek, zo dicht bij het spoor en langs de N35 leent zich daar niet (meer) voor. Met de sanering wordt daar al op ingespeeld. De panden (op de woningen na) en de verharding wordt in eerste instantie door Boverhoff verwijderd. Daarna laat HMO de grond saneren tot het niveau dat er lichte industrie mogelijk is. Dat leidt er toe dat woningbouw uitgesloten is.

Douma Deuren
Douma Deuren verlaat Raalte in 2017. Dat bedrijfsterrein is de buurman van MBI. De gemeente wil zich niet uitlaten over de toekomst van dat terrein. Wiendels van HMO heeft ook nog geen concrete contacten. “Maar dat soort dingen is wel wat wij als maatschappij doen”, laat hij weten. “We hebben al wel eerder gekeken of we het hele terrein konden oppakken, bijvoorbeeld in een combinatie van hier wonen en daar werken. Zover is het uiteindelijk niet gekomen.”

Sloop
De sloop van de markante plek in het centrum van Raalte gaat in stappen. Deze week heeft Boverhoff alvast haar spandoeken aan de buitenkant opgehangen. Volgende week begint in de inpandige sloop. Daarna volgen asbestsanering en de sloop van de opstallen. Vervolgens wordt de grond gesaneerd tot het niveau dat lichte industrie mogelijk is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.