maurice tepperik stopt bij vlaggenschip rohda raalte

Tepperik is op z’n zachtst gezegd geen onbekende bij Rohda Raalte. De verdediger is bezig aan zijn tiende seizoen bij de Raaltenaren. Daarvoor doorliep hij de volledige jeugdopleiding van Go Ahead Eagles.

Veel hoogtepunten
Maurice, die eigenlijk altijd in de basis speelde als centrale verdediger en de laatste jaren ook de aanvoerdersband droeg, zegt jarenlang met enorm veel plezier bij Rohda te hebben gespeeld. “Ik heb veel hoogtepunten mee mogen maken.”

In november 2014 kreeg hij echter een knieblessure. Er bleek sprake van kraakbeenschade in zijn knie. “Maar na veel tegenslagen heb ik me terug weten te knokken. Mede dankzij de professionele begeleiding van fysiotherapeut Rik Witteveen kon ik afgelopen maand dan ook terugkeren in de selectie.”

Voldoening
In die selectie speelde hij inmiddels al weer enkele wedstrijden in de basis. Toch merkt Tepperik dat hij iets mist. “Na terugkeer in de selectie merk ik dat ik er onvoldoende voldoening uit haal. Ik mis de overtuiging bij Rohda die nodig is om op dit niveau te presteren.”

Dat heeft hem doen besluiten te stoppen als speler van het eerste. De toekomst is nog ongewis. “Een aantal clubs hebben gebeld en mijn broer zeurt ook aan mijn hoofd om samen met hem nog een aantal jaren te spelen.”

Belangrijke duels
Maurice focust zich echter eerst nog volledig op twee hele belangrijke wedstrijden. In die duels kan Rohda namelijk de laatste strohalm grijpen om directe handhaving te realiseren. “Daar gaan we volle bak voor, want Rohda behoort in de Hoofdklasse en we gaan ervoor zorgen dat ze daar blijven!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.