martin haas exposeert in nicolaaskerk wijhe

De scriba van de Protestantse gemeente Johanna Boverhuis-Albers, opent de expositie die bestaat uit twaalf schilderwerken. De schilderijen hebben betrekking op Bijbelse verhalen: de dagen van de Schepping, de drie dagen rond Pasen en de nieuwe dag.

Martin Haas tekende en kleurde als kind naar hartenlust, maar na zijn tienerjaren kwam daaraan een eind. In de periode dat zijn kinderen klein waren mocht hij weer graag mee tekenen en kleuren. Pas na zijn pensionering is hij zijn talent weer gaan gebruiken om ook ‘echte’ schilderijen te maken. 

De schilderijen zijn elke zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur vanaf 14 mei tot en met 10 september te bezichtigen, of op zondagmorgen om 10.30 uur na de kerkdienst. Ook is de kerk open tijdens de Kunstroute op 15 juli in Wijhe.

Dominee Martje Veenstra van de Protestantse gemeente besteedt op zondag 31 juli en zondag 11 september in de dienst van 9.30 uur aandacht aan een van de schilderijen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.