man wat een mooi festival is dauwpop

Wat een machtig mooi festival is Dauwpop. Als je zo komt binnenwandelen, het dennennos in, dan gaan de gedachten vanzelf naar dat kleine festivalletje dat vroeger rondom dauwtrappen gehouden werd. Biertje en een bbq’tje er bij, dat was het dan wel zo’n beetje.

Gisteren werd je getracterd op zware lucht van knoflook. De garlicbreadbus had tegen 18.00 uur een dikke 25 meter-rij aan klandizie. Maar ook al die andere eenttenten deden het goed. Alleen vanwege de aankleding wilde je overal wel even een kijkje nemen.

Het weer zat ook mee. Vanwege Bevrijdingsdag dat dit jaar samenviel met Hemelvaart was het festval uitgeweken naar zaterdag 28 mei. Wat was het koud op Bevrijdingsdag. Man, wat een lekker weer was het zaterdag. Echt festivalweer. Stoelen waren niet nodig. Je kon lekker overal zo maar op het droge gras zitten, lekker van de zon genieten, van die knoflooklucht, en natuurlijk van muziek.

Want laten we het daar vooral ook over hebben: Dauwpop is een muziekfestival. Mainstage trapte Boxer The Rebellion af, gevolgd door De Staat, Jett Rebel, Saybia, Madness en de uitsmijter Kensington. Grote namen, grote tent, volle bak.

Voor rockers was The Barn the place to be. Zowel inside als outside. Bökkers trekt de ‘schure’ natuurlijk altijd vol. Maar de Hillbilly Moonshiners en Small Time Crooks weten ook wel hoe ze het publiek gek krijgen met countryrock en bluesgrass.

De King King stal was meer voor underground. En dan was daar de Xite Party Pit. Geweldige dj’s als de Dazzled Sticks, Mr Polska en Ronny Flex. Eerlijk zeggen: Down the Gloryhall is ons niet eens opgevallen… Niet tegengekomen, vermoedelijk meer aandacht voor een loempia.

Vaak schrijven we niet zo veel over de festivals, foto’s zeggen meestal genoeg. Maar dit keer was het uitverkocht. Dus zijn er vast een boel mensen die wel naar Dauwpop wilden maar die er niet meer bij konden.

Tegen hen zeggen we, volgend jaar beter, want Dauwpop is een feestje waar je wat aan gemist hebt als je niet geweest bent!

(de rest van de foto’s volgt morgen)

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.