maak kennis met de stroomdalflora in de duursche waarden

Ieder jaar treedt de rivier de IJssel wel een keer buiten haar oevers. Met het water liften zaden van diverse planten mee. Wanneer het water weg trekt in het voorjaar komen deze zaden tot kiemen. De stroomdalflora komt langzaam tot bloei. Op de oeverwal in de Duursche waarden staan ook diverse stroomdalsoorten.

De twee uur durende wandeling start op zondag 5 juni om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de steenfabriek op Fortmond, aan de Fortmonderweg in Olst en duurt tot 12.00 uur. Kosten bedragen 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar.

Aanmelden kan bij buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl of 0548-612711. Spontaan meewandelen kan ook. Het wandelpad kan modderig zijn, goede schoenen zijn dan ook handig en neem vooral een verrekijker mee.

Bijna elke maand organiseert Staatsbosbeheer een wandeling onder leiding van een Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids. Kijk op staging2.staatsbosbeheer.nl voor activiteiten in uw regio. Kijk voor alle activiteiten van het Infocentrum IJssel Den Nul op staging2.infocentrumijssel.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.