lugt degradatie fc twente moet leiden tot een extra promovendus

“Degradatie van FC Twente zou niet moeten leiden tot een degradant minder, maar tot een extra promovendus”, zo luidt de precieze quote van Lugt. Dat zei hij eerder al in gesprek met Voetbal International.

Die vlieger lijkt echter niet op te gaan. GA Eagles zal namelijk ook bij degradatie van de Tukkers gewoon zijn dubbele wedstrijd tegen De Graafschap moeten winnen. Alleen Willem II, De Graafschap en zelfs het direct gedegradeerde Cambuur kunnen profiteren van de sanctie voor FC Twente.

Willem II zou namelijk sowieso in de Eredivisie blijven wanneer Twente wordt teruggezet. De Graafschap blijft op het hoogste niveau wanneer Willem II wint van NAC. Zelf mogen de Superboeren dan verliezen van Eagles.

Voor het gedegradeerde Cambuur is er ook nog een laatste strohalm beschikbaar. De Friezen blijven toch in de Eredivise wanneer zowel Willem II als De Graafschap niet degradeert (lees: als die twee hun play-offwedstrijden tegen respectievelijk NAC en Go Ahead Eagles winnen).

Om 17.00 uur komt de KNVB met de officiële uitspraak. FC Twente heeft een persconferentie belegd om 18.00 uur. Tubantia meldde al dat FC Twente een advocaat in de armen heeft genomen om de uitspraak aan te vechten. Het besluit van de KNVB om de Tukkers een niveau lager in te delen lijkt daarmee bevestigd. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.