lopers roparun vertrekken vrijdag uit raalte

De Roparun is een estafetteloop van Hamburg (of Parijs) naar Rotterdam waarbij geld wordt opgehaald voor mensen met kanker, vanuit het motto ‘Leven toevoegen aan de dagen, daar waar vaak geen dagen meer zijn toe te voegen aan het leven’.

De Roparun wordt dit jaar voor de 25ste keer georganiseerd en heeft in de voorgaande 24 edities al ruim 67 miljoen euro opgebracht. Geld wat ook heel lokaal terecht komt, zo heeft het Hospice Raalte vorig jaar 175.000 euro en het Hospice Zwolle 200.000 euro ontvangen van Stichting Roparun en ook de Isala Kliniek in Zwolle heeft een bedrag van 11.000 euro gedoneerd gekregen. Geld waarmee het leven van kankerpatiënten en hun naasten iets veraangenaamd kan worden.

Avontuur voor het leven
Team Run2Day Zwolle heeft zich de afgelopen maanden voorbereid op dit ‘avontuur voor het leven’ door het organiseren van vele acties en evenementen. Ook zijn er heel veel (lokale) sponsoren bereid gevonden die een bijdrage hebben geleverd aan de deelname. Door middel van het beschikbaar stellen van materialen (denk aan kleding, voertuigen, maaltijden) als ook door het doneren van geld.

Team Run2Day Zwolle is ontstaan vanuit een aantal enthousiaste teamleden die allemaal al eens eerder hadden deelgenomen aan de Roparun met het Raalter Team Lef!. De wens om een keer vanuit Hamburg te starten maakte dat zij in samenwerking met Run2Day Zwolle een nieuw team hebben opgezet.

Na maanden van voorbereiding start het team zaterdag 14 mei vanaf Project Service Lichtmasten aan de Boeierstraat 1 in Raalte. Team Lef uit Raalte zal ook weer deelnemen en starten vanuit Parijs. Op de Coolsingel in Rotterdam komen alle 335 teams op Tweede Pinksterdag samen over de finish.

Team Run2Day Zwolle verwacht maandag 16 mei om 15.15 uur te finishen op de Coolsingel. Het team heeft dan 564 kilometer in de benen.

Team A en B
Team A start, en bestaat uit Adri Kroes, Eddie Sevink, Mirjam van Honschoten en Marloes Markslag, begeleid door de fietsers Emily Poppe en Edith Schrijver. Chauffeurs en navigatitoren zijn Ruben Oldebeuving en Mark Slagman.  

Vervolgens moet Team B aan de bak. Deze groep bestaat uit Tjalling Bos, Rutger vd Pijl, Melanie Leegwater en Annemieke Pappot. Zij worden begeleid door Mandy Muller en Maartje Bossenborek als fietsers en vervoerd en genavigeerd door het duo Margreeth Rebers en Donn Moorman.

Uiteraard kan dit alles niet gebeuren zonder de onmisbare steun vanuit het basiskamp. Henk van Iersel en Bernhard Colenbrander zitten in de vrachtwagen met alle materialen voor het basiskamp, Inge Hirsch verzorgt de catering en de vermoeide spieren zullen onder handen worden genomen door het fysio-trio Theo Broeks, Meriam Diepenveen en Danielle Koek. Jeroen Arends zal op het basiskamp de coordinatie houden en zorgen dat alles op rolletjes loopt.

Volgen
Tijdens de Roparun is Team Run2Day Zwolle te volgen via Facebookpagina staging2.facebook.com/roparunteamrun2dayzwolle en Twitter @teamRn2DyZwolle. Ook is het mogelijk om de gratis app van Roparun te downloaden en via deze app Team Run2Day Zwolle te volgen (team 153).

Doneren kan ook nog steeds, dit kan via staging2.teamrun2dayzwolle.nl/doneer-formulier. Pas na deelname zal het definitief opgehaalde bedrag bekend gemaakt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.