lettele opent dit weekend nieuwe dorpsbongerd

De dorpsbongerd is bedoeld om met Lettelenaren samen te werken aan een eigen boomgaard die gezond en lekker fruit oplevert van streekgebonden rassen. De boomgaard is een openbare ontmoetingsplek met een educatieve functie voor bewoners en schoolkinderen.

De Bongerdwerkgroep heeft op aanwijzing van Lettelenaren 21 oude rassen uitgezocht, zoals Groninger Kroon, Bellefleur, Sterappel en oude Oost-Nederlandse rassen zoals de Kötelpeer en het Sieden Hempke. Deze oude appel- en perenrassen smaken lekker en ze zijn in de winkel niet of nauwelijks nog verkrijgbaar. Informatiebordjes bij de bomen vertellen iets over de verschillende fruitrassen.

Het idee voor de aanleg is ontstaan vanuit de werkgroep Duurzaam Lettele en Plaatselijk Belang Lettele. Stichting IJssellandschap en de heeft het perceel aan de westrand van het dorp ter beschikking gesteld en bij de aanleg heeft de Stichting IJsselboomgaarden geassisteerd.

De Provincie Overijssel, het Oranjefonds en de gemeente Deventer hebben de dorpsbongerd financieel mogelijk gemaakt.

Tijdens de opening wordt er een ciderproeverij gehouden, is er appelchips voor de kinderen en is er honing te koop.

De dorpsbongerd Lettele ligt op de hoek van de Oerdijk met de Schotwillemsweg aan de weselijke dorpsrond van Lettele.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.