landgoed de haere wacht drukke weken

Op 4 juni is van 12.00 tot 16.00 uur de vaste open dag op de eerste zaterdag van de maand. Die dag kunnen bezoekers zonder afspraak deelnemen aan een excursie waarbij de hospitaal- en de commandobunker, alsmede het inlaatwerk, worden aangedaan. De rondleidingen, met begeleiding en uitleg door vrijwilligers van de Stichting De IJssellinie, vertrekken bij de hospitaalbunker (Haereweg 4B). Volwassenen betalen 4 euro en leerlingen van de basisschool de helft.

Oldtimers
In juni krijgt de IJssellinie bezoek van twee verenigingen van (eigenaren van) klassieke auto’s. Op zondag 12 juni komt de Volvo Klassieker Vereniging met tientallen oldtimers naar De Haere. In totaal worden ongeveer 75 liefhebbers van het Zweedse merk op De Haere verwacht. Bijna twee weken later strijken maar liefst 200 mensen van de Fiat 500 Club Nederland op De Haere neer voor een rondleiding. Later op de dag wordt in Welsum ook de LAACC (Light Anti Aircraft Control Centre), de commandobunker van de luchtafweer, bezocht.

Over de IJssel Marathon
De zogenoemde Terp-bunker, nabij de hoek Rijksstraatweg (IJsseldijk)-Jan Schamhartstraat in Olst, is opgenomen in het parcours van de Over de IJssel Marathon, die wordt georganiseerd door de Stichting IJssellandschap en de Schaatsclub Sportief Oost. Naar verwachting volgen op 5 juni ruim 400 sportieve mensen de route dwars door de bunker. De start is om 10.00 uur bij hotel Gaia in Diepenveen. Op de oostelijke IJsseloever voert het 21 kilometer lange parcours onder meer over  de landgoederen Nieuw Rande en De Haere, beide eigendom van de Stichting IJssellandschap. Via het pontveer Olst-Welsum steken de deelnemers de IJssel over. Via Welsum en Terwolde trekken zij naar de spoorbrug in Deventer om weer op de rechter rivieroever te belanden en terug te keren naar hotel Gaia. De lus op de linker IJsseloever is eveneens 21 kilometer lang. Het betreft een puur recreatief evenement, waarbij (genieten van) het landschap centraal staat. Er is geen tijdwaarneming.

In de (vakantie)maanden juli en augustus is er elke zaterdag een open dag van de Stichting De IJssellinie op De Haere.

Voor meer informatie: staging2.ijssellinie.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.