Home / archiefcentraal / kritiek op oversteek voor raalter azcers

kritiek op oversteek voor raalter azcers

Over de gelijkvloerse oversteek in de geplande looproute was lange tijd nagedacht, zo vertelde burgemeester Dadema eerder al bij de bekendmaking van de plannen. Verschillende scenario’s werden behandeld, waaronder ook een tunnel.

Slecht zicht
Maar ondanks de afwegingen werden de huidige plannen gisterenavond niet door iedereen als zoete koek geslikt. Het gevaar zou ‘m liggen in de bocht, waar bestuurders – waaronder veel vrachtwagenchauffeurs – niet al te best zicht hebben.

Ook het plan voor een tunnel werd toch nog eens aangehaald. Omwonende Dijkstra stelde dat zo’n tunnel wel voor een half miljoen kon worden aangelegd, door een lokale ondernemer nota bene. Uit onderzoeken vanuit de gemeente kwamen bedragen van 1,5 à 2 miljoen naar voren. Een tunnel blijft echter vooralsnog geen optie.

Al met al verliep de bijeenkomst wederom zeer voorspoedig, net als de eerdere bijeenkomst waar honderden geïnteresseerden op af kwamen. Dit keer waren dat er iets minder: zo’n 120.

Lees ook

Testlocatie in Raalte per 1 oktober gesloten

ZWOLLE – GGD IJsselland sluit per 1 oktober de testlocaties in Steenwijk en Raalte. “Je …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.