kelderman denkt niet aan opstappen als voorzitter rtv raalte

“Wanneer iemand in een bedrijf achter de rug van de leiding om probeert zaken te regelen met een andere partij dan het bestuur wil, is hij degene die fout is. Kennis uitwisselen tussen verschillende partijen is prima, taken uitvoeren die haaks staan op het beleid dat het bestuur heeft uitgestippeld, kan echt niet”, refereert Kelderman naar het zoeken van contact door de radioredacteur met Drtv.

Telefoongesprek opgenomen
Uit een opgenomen telefoongesprek bleek volgens Kelderman dat de eindredacteur het bestuur aan de kant wilde zetten. Een aantal vrijwilligers was er niet over te spreken dat er een telefoongesprek waarin een en ander aan de orde kwam, is opgenomen. Kelderman: “Het is niet ongebruikelijk dat zakelijke gesprekken worden opgenomen om gemaakte afspraken nog eens goed terug te kunnen luisteren. Degene met wie het gesprek werd gevoerd was verbaasd over het voornemen het bestuur aan de kant te schuiven en heeft mij daar van op de hoogte gesteld. De opname van het gesprek kan ik niet met de vrijwilligers delen om hen te overtuigen van de couppoging omdat degene die het gesprek heeft opgenomen dat niet toestaat.”

Communicatie
Een aantal vrijwilligers verwijt voorzitter Kelderman nalatige communicatie. Kelderman reageert als volgt: “Naar de vrijwilligers toe ben ik altijd transparant geweest, zeker als het gaat over de noodzakelijke wijzigingen bij de omroep en de noodzaak tot samenwerking met andere partijen. Alle beschikbare informatie is hen per mail toegezonden. Blijkbaar wordt het niet of niet goed gelezen. Wanneer ze dat niet doen, houdt het op.”

Beleid RTV Raalte
“Het bestuur heeft een beleid uitgestippeld om RTV Raalte te behouden en dat is niet makkelijk, omdat veel lokale media moeten verdwijnen. Wij moeten deze koers wel varen. Door het samengaan met Airplay hebben we een grote kwaliteitsstap gemaakt. Zij de techniek, wij de programmering van tv. Sommige vrijwilligers zijn het daar niet mee eens. Blijkbaar is er nog steeds een strijd tussen Olst-Wijhe en Raalte”, aldus Kelderman.

Band met Rens Turk
“Met de jonge eindredacteur radio had ik altijd een goede band. Ik heb hem destijds ook niet voor niets aangenomen. Hij moest er voor zorgen het radiogedeelte kwalitatief op een hoger plan te brengen, maar hij moest zich zeker niet bemoeien met bestuurlijke en beleidszaken. Dat is de reden dat ik hem heb ontslagen als eindredacteur radio” laat Kelderman weten.

Nieuwe start
“Als enkele vrijwilligers inderdaad op willen stappen, moeten ze dat maar doen. Er staan wel weer andere vrijwilligers klaar. Overigens staan er namen op de lijst van mensen die helemaal niet achter het standpunt van de negatieve vrijwilligers staan. Er wordt alleen maar negatief gepraat, maar we hebben zo ontzettend veel goeds gedaan. Misschien is het wel tijd voor een nieuwe start”, besluit Kelderman.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.