jos neulen daagt de buurtdorpen uit

Ik neem graag de pen over van Frank Niens om de duurzaamheidinitiatieven binnen ons mooie dorp Mariënheem onder de aandacht te brengen. Met een aantal  enthousiaste dorpsgenoten ben ik in de Commissie Duurzaam Mariënheem al een aantal jaren bezig. We hebben ons voorgenomen om kleine realistische stappen te zetten om duurzaamheid binnen ons dorp beter op de kaart te zetten.

Dit doen we door mensen te prikkelen en te adviseren over allerhande energiebesparingsmogelijkheden.  Vorig jaar zijn we begonnen met een energiebesparingswedstrijd. In 2016 gaan we met elkaar de strijd aan.  We willen hiermee onze dorpsgenoten motiveren om samen te zoeken naar mogelijkheden om energie te besparen.

Met het wedstrijdelement willen we een extra stimulans aanbrengen. Een wedstrijdje zo nu en dan is altijd mooi, zeker als er wat te winnen valt. Het mooie is dat het ook nog geld oplevert in de vorm van een lagere energierekening.

Begin 2017 bepalen we welke buurt procentueel de meeste energie heeft bespaard. Het zou mooi zijn om dit initiatief nog wat breder te trekken door bijvoorbeeld een energiewedstrijd te starten tussen de buurtdorpen in Raalte. Jullie mogen dit opvatten als een uitdaging 🙂

Ik wil hierbij de pen graag overdragen aan Jan Oosterwechel die in Heeten al jarenlang actief is binnen de Stichting Duurzaam Heeten. Ik ben zeer benieuwd wat Jan motiveert om zich actief in te zetten voor dit belangrijk onderwerp.

 

 

 

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.