infoavond over aanpassingen kruispunt bij spoor raalte

Tijdens de inloopbijeenkomst presenteert de gemeente het voorlopig ontwerp voor de maatregelen. Vervolgens wordt het ontwerp definitief gemaakt zodat de maatregelen eind van dit jaar kunnen worden uitgevoerd. 

De aanpassingen zorgen ervoor dat fietsers eerder en beter in beeld worden gebracht bij het gemotoriseerd verkeer. Het gaat om de volgende aanpassingen: aanbrengen verhoogd plateau aansluiting Stationsstraat – Mettingenlaan, aanpassen fietsoversteek Mettingenlaan en aansluiting fietspaden, aanpassen fietspad Mettingenlaan en fietsoversteek Ganzeboomlaan en herinrichting wegvak Ganzeboomlaan.

Wethouder Wout Wagenmans: “De afgelopen maanden hebben we verschillende maatregelen onderzocht waarmee we dit drukke kruispunt veiliger kunnen maken voor fietsers. We hebben de weggebruikers hier actief in betrokken door ze mee te laten denken. Op basis van alle reacties hebben we nu een pakket maatregelen die naar ons idee echt bijdragen aan betere verkeersveiligheid!”

Het doel van de maatregelen is om de verkeersveiligheid voor met name fietsers op het kruispunt te verbeteren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat fietsers niet altijd tijdig en duidelijk worden opgemerkt en daardoor over het hoofd worden gezien.

Met de voorgestelde maatregelen wordt de verkeersveiligheid op korte termijn verbeterd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.