in het boetelerveld live bij buizerd die zijn ei uit komt

Sjaak blikt terug op dat memorabele moment: “Ik zet de auto voor het mooie houten landhek. Het lijkt onmogelijk, maar een merel vliegt niet over, nee, hij vliegt door het hek heen. In en onder de eiken wemelt het van de rupsjes. Voor de witte kwikjes is het een hele hap, ook de koolmeesjes vliegen af en aan.

Een nieuwsgierige ekster komt op het gekrijs van de spreeuwen af. Er is meer dan genoeg fastfood voor iedereen. Toch troggelen ze met veel bombarie elkaars buit af om vervolgens een snelle voedselvlucht te maken naar het piepende nest met spreeuwenbekjes.

In de torenvalkkast kijken twee kleine kopjes omhoog. Over vier dagen is het gezinnetje compleet. Volgens mijn berekeningen moeten in dit weekend ook de twee vaalwitte buizerdeieren uitkomen.

De klim de boom in is te doen en toevalligerwijs maak ik het grote wonder mee. Het kuikentje wurmt zich behendig uit het ei en gaat geheid een spannende en avontuurlijke reis tegemoet. We gaan het volgen.”

Sjaak kon niet kiezen welke foto er bij dit artikel moest. Daarom: allebei.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.