ijsseltheaterfietstocht dit jaar met feestavond

“Wat de IJsseltheaterfietstocht, die dit jaar zijn tiende editie beleeft, zo uniek maakt? Het IJsselgebied met zijn prachtige fietsmogelijkheden, een route die elk jaar anders is en via beide zijden van de IJssel loopt, verschillende startpunten en de afwisselende acts op de verschillende bijzondere locaties. Voor ieder wat wils en deelname is gratis”, vertelt Piet Terpstra, voorzitter van de organiserende Stichting Theater Langs de IJssel. “En dat laatste willen we graag zo houden!”

Terpstra is vanaf de start betrokken bij de IJsseltheaterfietstocht, waarvan de laatste vijf jaar als voorzitter. “Wat begon als een eendaagse fietstocht met onderweg familievoorstellingen voor het hele gezin, werd een tweedaags evenement met de nadruk op straat- en locatietheater. Ook het deelnemersaantal groeide mee. In 2014 hadden we zo’n 1.400 deelnemers, een topjaar. Uiteraard realiseren we ons dat het weer altijd een rol speelt in het aantal fietsers. Dat is nu eenmaal niet anders.”

Vrijwilligers
“Om alles in goede banen te leiden, hebben we per dag zo’n dertig vrijwilligers nodig.” Een van die vrijwilligers is Ali van Dam, afkomstig uit Olst. “Vorig jaar heb ik voor het eerst meegeholpen. Blijkbaar deed ik het zo goed, dat ik dit jaar teruggevraagd werd”, lacht ze.

Van Dam is op de zaterdag te vinden op het festivalterrein van het Infocentrum IJssel Den Nul. “Overdag verricht ik hand- en spandiensten. Bij alles wat nodig is, kan ik ingezet worden. Voor de feestavond op de zaterdag ben ik actief betrokken bij de organisatie.”

Feestavond
Vanwege de tiende editie van het unieke fietsevenement, organiseert de stichting een feestavond. Terpstra: “Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via onze site. We hebben een avondvullende theaterprogramma te bieden. En, indien onze gasten dit willen, kunnen ze beginnen met een diner ter plaatste klaargemaakt van streekeigen producten door Bij Ripperda. De kosten van de feestavond bedragen respectievelijk 18 of 30 euro, zonder of met diner.”

De gasten hoeven niet met eigen vervoer naar Infocentrum IJssel Den Nul. “Een van onze sponsoren heeft, in plaats van een financiële bijdrage, een pendeldienst aangeboden, met een opstapplaats in Olst en in Wijhe. En ook het Olster veer vaart een keertje extra om 12.00 uur ’s nachts. Kunnen ook bezoekers van de overkant komen, zonder om te hoeven rijden.”

Voor meer informatie over de feestavond of het programma zie de website staging2.theaterlangsdeijssel.nl

Aanmelden voor de feestavond kan ook via deze site.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.