ido en andre gaan voor uitputtingsslag met land rover

De 4D Challenge is de opvolger van de befaamde Camel Trophy uit de jaren 80. Deze nietsontziende uitputtingsslag voor mens en machine vindt plaats van 12 tot en met 16 mei.

Het zal het avontuurlijke koppel in ieder geval fysiek en mentaal maximaal op de proef stellen. Slechts 27 (internationale) teams hebben zich ingeschreven voor deze ultieme test, dat zich verdeeld over verschillende locaties in Nederland, België, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland zal afspelen.

Land Rover
Ido Jansen­­´s werkgever Henk Peter Meilink van ACON uit Lemelerveld, zelf lid van De Land Rover Club Holland, spoorde Ido aan deel te nemen en bood aan zowel voertuig als middelen beschikbaar te stellen om zich zo optimaal te kunnen meten met overige deelnemers. Zakelijk en privé is het Land Rover wat de klok slaat bij Meilink´s bedrijf en samen met Land Rover Van Mossel uit Zwolle werd de Laro Defender 90 nog even speciaal in het wit gewrapt voor deze wedstrijd.

Ido´s sportieve achtergrond in onder andere mountainbike, motorcross en survival komt voor wat betreft de sportieve onderdelen zeer goed van pas. Dat hij dagelijkse rijdt in een Land Rover zal ook zeker een positieve uitwerking hebben op de rijkwaliteiten tijdens de proeven.

Navigator
Zijn navigator vond Ido op zijn survivalvereniging in Nijverdal, waar hij wekelijks training krijgt van André Gorter. Gorter beschikt over een jarenlange survival- en adventurerace ervaring, doet zomers graag aan triathlon en organiseert deze extreme wedstrijden ook zelf, waarvan de Goldrush Survivalrace wel het meest tot de verbeelding spreekt.

Het zware programma speelt zich af tijdens het pinksterweekend. Vrijdag 13 mei wordt vroeg gestart in Belgisch Luxemburg, nabij Auby-sur-Semois en via het Franse Digne, het Duitse Gerbach, en zal uiteindelijk na vier zware dagen met zeer weinig slaap, op tweede pinksterdag bij het evenemententerrein Watergoed in Valburg de spectaculaire laatste proef en aansluitend de finish plaatsvinden. De organisatie is in handen van de De Land Rover Club Holland die deze competitie iedere twee jaar organiseert.

Podiumplek
Aan het materiaal kan het bijna niet liggen. De sterke 3,9 liter – V8 motor met 200 pk vermogen moet dit team in ieder geval goed op het spoor kunnen houden is de verwachting. Hoewel de fysieke (on)mogelijkheden van doorslaggevende betekenis zullen zijn volgens de afgetrainde en fitte mannen uit Salland, willen ze daarbij als enige team uit het Overijssel natuurlijk ook gaan voor het hoogst haalbare en dat is toch wel een podiumplek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.