hondendressuur luttenberg viert 40ste verjaardag

De hondenclub heeft aan de Lageveldsweg 2a een eigen terrein verscholen in het prachtige Luttenbergse landschap. Hier is op 10 april 1976 een hondenclub opgericht door T. Heetkamp en H. Veldkamp.

Het is allemaal begonnen in een stuk bos van Staatsbosbeheer. Een aggregaat zorgde voor de verlichting op het veld en in de schaft en materiaalschuur, water voor de koffie werd van huis meegenomen.

Tijdens wedstrijden moesten de leden vaak uitwijken naar toenmalig lid en buurman Jans Mol. Daar werd de kippenschuur omgebouwd tot kantine en werden de schapen uit het land gehaald om zo alles te kunnen organiseren.

Later, tijdens de ruilverkaveling, konden ze het hele terrein kopen. Hier is veel tijd en energie door alle leden ingestoken.

Tot en met 1999 was de club actief binnen de BHN (Bond Hondendressuur Nederland). Sinds 2000 zijn ze aangesloten KNPV (Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging). Op dit moment telt de vereniging veertien leden die elke week een aantal keren trainen om de honden op te leiden.

Na het behalen van het certificaat politiehond worden de honden ingezet bij politie, douane en beveiligingsbedrijven. Daarnaast verzorgt de club ook één maal per jaar een gedrags- en gehoorzaamheidscursus voor huishonden.

Uniek aan de wedstrijd die 21 mei op het programma staat, is dat het niet gaat om de prestaties van de individuele honden maar teams van minimaal twee honden. Voor deze wedstrijd komen honden vanuit het hele land naar Luttenberg om te strijden voor de titel beste team.

De gehele dag is ons terrein open voor publiek om zo iedereen kennis te laten maken met het africhten van politiehonden of ons prachtige terrein te bezichtigen. De entree is geheel gratis. Het programma van de dag begint om 8.00 uur en rond 14.00 uur start het altijd spectaculaire pakwerkonderdeel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.