het boetelerveld valkjes en uiltjes

Het is koud, maar de natuur laat zich niet in de maling nemen. De vogelwereld is in rep en roer, voor hen is de lente is begonnen!

Voorzichtig probeer ik de nestplaats van een paartje heggenmussen te ontdekken. Opeens vragen de witte kwikstaarten mijn aandacht. Het nestmateriaal gaat richting een oude trekker en wel onder de zitting. Dat is vragen om moeilijkheden.

De torenvalkjes aan de oprijlaan hebben twee eieren en nog geen dertig meter verderop zit het kleine steenuiltje te broeden. Op de foto is te zien dat het kleine uiltje een ring om zijn pootje heeft. De IVN steenuilenwerkgroep maakt zich sterk voor bescherming en behoud van deze aandoenlijke soort. Steenuiltjes en torenvalkjes hebben nagenoeg hetzelfde menu maar opvallend genoeg verdragen ze elkaar.

Op een nieuw buizerdnest in het bos liggen twee vaalwitte eieren. Nog even zit ik in het zonnetje te genieten van laagvliegende en naar muggen happende boerenzwaluwen. Plots komt van achter mij uit het bos met grote snelheid een sperwer aangevlogen. Eén van de laagvliegende boertjes is zijn doelwit. Het supersnelle tot circa 90 km/uur en beweeglijke vogeltje doet enorm zijn best en geeft de sperwer ditmaal het nakijken. Het gevaar ligt overal op de loer. In de natuur moeten dieren voor hun eigen voedsel zorgen…..

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.