Home / archiefcentraal / heinoers kunnen vanaf nu water tappen op straat

heinoers kunnen vanaf nu water tappen op straat

Iedereen kan nu gratis de eigen waterfles bijvullen in plaats van bronwater te kopen. Het transporteren van water via het leidingnetwerk is veel efficiënter en duurzamer dan het transporteren van bronwater over de weg, terwijl de kwaliteit van het Nederlandse drinkwater niet onder doet voor die van bronwater.

Het watertappunt in Heino is een pilot. Over een jaar wordt gekeken of dit watertappunt succesvol wordt gebruikt. Daarvoor dient minstens 1000 liter te zijn getapt. Als dat zo is kunnen ook andere buurtdorpen een aanvraag doen bij de gemeente. Het dorp dient de helft van de aanschafkosten en het gehele beheer en onderhoud voor haar rekening te nemen.

Lees ook

Carolien Jonkman: Luisteren

Steeds meer mensen luisteren naar zichzelf en zijn zich bewust van wat er in hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.