heeten veilig na belangrijke zege

“Opgelucht”, is de hoofdtrainer van Heeten Alex Booij na de zege van Heeten op Vaassen. “Mooier kun je het niet hebben. Twee weken geleden stond je nog onderaan en nu ben je veilig. Dat geeft ook aan dat alle ploegen heel dicht bij elkaar zaten. Het geluk zat nu mee. We scoorden vroeg een doelpunt en we gaven heel weinig weg. We hebben zelfs drie of vier grote kansen gehad. Het ontbreken van doelpunten was de reden dat we de sommige wedstrijden tegen bijvoorbeeld ZVV’56 niet hebben gewonnen. De kansen hadden we wel, maar we scoorden niet.”

Het enige doelpunt werd gemaakt in de 25e minuut via een penalty door Chiel van Dartel. Over de penalty was geen discussie mogelijk volgens Booij. “Een speler van Heeten werd neergelegd.”

Heeten had verschillende mogelijkheden om de score te verdubbelen. Echter zat de keeper van Vaassen er soms goed tussen. “Dat was jammer. We gaven niks weg. In de tweede helft koos Vaassen ervoor om alleen maar lange ballen te geven in de zestien. Dat was soms wel een beetje pittig. Maar na een kwartier hadden we dat weer onder controle.”

Heeten had het de laatste paar weken niet meer in eigen hand. “We moesten winnen. Dat heb ik ook gezegd tegen de jongens. We moesten winnen als we niet wilden degraderen. Lang waren we afhankelijk van andere ploegen. We gingen er al een beetje vanuit dat we nacompetitie moesten spelen. Maar de uitslagen waren gunstig voor ons. Dit is een heel goed gevoel en nu zijn we klaar met dit seizoen!”

Alex Booij is vooral heel trots op zijn ploeg. “We hebben er keihard voor geknokt de laatste paar weken. Het is gelukt en dat is vooral voor de jongens heel knap.”

In de Derde klasse B spelen nu Beekbergen en Heerde nacompetitie tegen degradatie. Nummers dertien en veertien, Brummen en ZVV’56, degraderen rechtstreeks naar de Vierde klasse.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.