heeten doet slechte zaken in strijd tegen degradatie

De nederlaag is volgens Heeten-trainer Alex Booij terecht. “SV Colmschate is samen met Overwetering het beste elftal van deze competitie”, zegt de trainer. “We begonnen wat slap en komen daardoor al binnen 5 minuten op een 1-0 achterstand. Daarna pikten we het aardig op door de schroom van ons af te gooien en de strijd aan te gaan. We moesten er voor zorgen dat een ploeg die heel goed kan voetballen in elk geval niet makkelijk ging voetballen. Dat ging steeds beter en dat resulteerde in een enorme kans op de gelijkmaker en dat zou op dat moment zeker verdiend zijn geweest”. Een scrimmage leverde echter geen treffer op voor Heeten.

Ondanks dat Heeten verder in de eerste helft nog diverse keren gevaarlijk werd, was het SV Colmschate dat het duel besliste. Na een half uur spelen counterde SV Colmschate naar een 2-0 voorsprong. De teleurstelling was zo groot bij Heeten dat de gasten uit de regio Deventer geen moeite hadden om snel daarna de 3-0 op het bord te zetten. “Door een gebrek van ervaring en slimmigheid hebben we de wedstrijd verloren, al moet ik wel zeggen dat we een stuk beter spelen dan aan het begin van het seizoen”.

Het missen van kansen is volgens Booij een probleem waar zijn elftal al langer last van heeft. Volgens de oefenmeester hadden de laatste 3 wedstrijden gewonnen kunnen worden als Heeten effectiever met de mogelijkheden was omgegaan. Nu leverden deze potjes slechts twee punten op. Booij: “Zeker tegen ZVV en Brummen hadden we moeten winnen. In die wedstrijden gaven we bijna geen kansen weg en creëren we zelf 8 tot 10 grote mogelijkheden. En toch winnen we niet. Maar je degradeert niet op basis van het resultaat van één of twee wedstrijden”.

Doordat de competitiewedstrijd tegen Heerde is verplaatst naar donderdag 12 mei, is Heeten nu ruim anderhalve week vrij. “De spelers met lichte klachten kunnen nu herstellen. Zelf gaan we twee dinsdagen trainen en aankomend weekend pakken we rust”. Toch is Booij niet blij met de verplaatsing. “De KNVB zal er vast een hele goede reden voor hebben, maar ik mis in die week wel 3 spelers die dan studietripjes hebben. Misschien denkt de KNVB dat we niet werken, maar voor ons komt het dan niet goed uit. Gelukkig spelen we wel thuis”.

Het resterende programma ziet er als volgt uit voor Heeten:
Donderdag 12-5-2016 19.30 Heeten – Heerde
Maandag 16-5-2016 14.00 Vaassen – Heeten

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.