hart van heino transformeert van rotte kies naar stralend gebit

Betrokken Heinoër Arnoud Wierdsma riep drie jaar geleden de voorzitters van Heino Aktief, Heinose Winkeliers Vereniging en Plaatselijk Belang bij elkaar voor spoedoverleg. “Er moest echt iets gebeuren. De locatie was een rotte kies”, stelt hij.

De drie partijen namen zitting in een werkgroep onder (onafhankelijk) voorzitterschap van Wierdsma. De eerste activiteit was het verzamelen van handtekeningen om een burgerinitiatief mogelijk te maken. “Dat werd een groot succes. We haalden maar liefst 1750 handtekeningen binnen en het onderwerp Hart voor Heino kwam daarmee eindelijk op de politieke agenda.”

De geest was uit de fles en de werkgroep raakte in gesprek met zowel de gemeente Raalte als woningcorporatie Salland Wonen, de eigenaar van het voormalige gemeentehuis. Natuurlijk zijn in de afgelopen jaren harde noten gekraakt, maar beide gesprekspartners verdienen volgens Wierdsma een groot compliment. “Ze hebben het project aangevlogen vanuit de kwalitatieve gedachte. Ook al betekende het dat ze meer moesten investeren dan was voorzien.”

Daadkracht
De onafhankelijk voorzitter is van mening dat het project Hart van Heino alleen winnaars kent. Diverse inwoners van het dorp hebben een mooie woonruimte gevonden in het oude gemeentehuis, Heino heeft een mooi plein gekregen en diverse partijen hebben elkaar gevonden in een innige samenwerking. “Heino heeft daadkracht getoond en dat is een felicitatie waard aan iedereen”, aldus Wierdsma die daarom het hele dorp uitnodigt om tussen 14.00 en 18.00 uur het openingsfeest mee te vieren.

Speciaal voor de gelegenheid wordt het Hart van Heino getransformeerd in een feestlocatie voor jong en oud. De oudere jeugd kan zich vermaken in een spectaculaire stormbaan (13,5 meter lang en 4 meter hoog) en met tafeltennis. Voor de kleinsten is er een springkussen, schminken, suikerspin en natuurlijk mag clown Knapie niet ontbreken. Ondertussen krijgen de volwassenen de gelegenheid te genieten van de zitjes, een drankje en de muziek van DJ Jasper Esman.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.