hans kelderman stopt als voorzitter bij rtv raalte

“Ik laat me niet verlagen door mensen die achter mijn rug om dingen doen”, is de verklaring van Kelderman. Hij is boos over de gang van zaken. “Nu ga ik vier weken op vakantie. Even tot rust komen.”

Teleurstelling
Geert Hannink, penningmeester van RTV Raalte, zegt het vertrek van zijn collega-bestuurder in zeer grote mate te betreuren. “Hans heeft zijn nek uitgestoken voor deze omroep. Hij heeft er dag en nacht werk in gestoken. Het is voor ons als bestuur dan ook een grote teleurstelling dat hij zijn ontslag heeft aangeboden door een vuurtje dat is opgestookt door een aantal (ex-)vrijwilligers.”

Overigens blijft Kelderman nog wel verbonden aan de omroep. “Hans blijft betrokken als lid van het PBO (ProgrammaBeleidsbepalend Orgaan).”

Opvolger
Het bestuur heeft donderdag Wijnand Elshof uit Lierderholthuis benoemd tot opvolger van Kelderman. Daarmee lijkt de crisis echter niet bezworen. De vrijwilligers blijven namelijk in staking. “Elshof trad als adviseur van het bestuur op. Hij was namens Kelderman op de vergadering waar iedereen de voorzitter zelf verwachtte. Elshof is dan ook niet acceptabel voor de medewerkers”, stelt radiomaker Kees Huls.

Huls zegt het jammer te vinden dat de kijkers en luisteraars worden getroffen door de situatie. “Tot duidelijkheid verschaft is blijven de meeste medewerkers in staking en vallen hun programma’s helaas uit. Wij vragen kijkers en luisteraars om begrip.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.