handbalteam de linderte door naar nk

Door eerder al ongeslagen het schoolhandbaltoernooi in Raalte winnend af te sluiten, mochten de meiden van groep 7 en 8 aantreden in Zutphen tijdens deze regiofinales.

In Zutphen begon het team voortvarend door drie wedstrijden achtereenvolgend te winnen met een doelsaldo van 25 voor en 7 tegen. De vierde en laatste poulewedstrijd tegen Dorpsschool Bathmen bleek zoals verwacht lastig. Team Linderte ging met maar liefst 0-7 onderuit. Door van speelwijze te veranderen werd de halve finale echter vrij eenvoudig gewonnen van de nummer 1 van poule, OBS De Springplank uit Heino (10-0).

In de finale trof De Linderte opnieuw Dorpsschool Bathmen, een op voorhand lastige klus. Het systeem dat succes opleverde in de halve finale werkte echter ook in de finale. Messcherpe aanvallen en compact verdedigen bracht het team al gauw op een 2-0 voorsprong.

Bathmen bleek aangeslagen, waardoor de meiden uit Raalte meer en meer in een overwinning geloofden. Er werd gevochten voor iedere bal waardoor Dorpsschool Bathmen eigenlijk niet meet verder kwam dan worpen van afstand. De Linderte daarentegen kwam veelvuldig gevaarlijk voor het doel van de tegenstander en wist nog drie keer te scoren, 5-0. Uitzinnige vreugde was het gevolg.

Het team werd met toeters, bellen, bloemen en taart onthaald bij terugkomst op school. Op 18 juni reist het team af naar Emmen waar het Nederlands Kampioenschap plaatsvindt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.