grote foto expositie bij de berk tijdens stoppelhaene

“We verzorgen deze foto-expositie als bewoners van de Burgemeester Kerssemakersstraat. Om aan te sluiten bij de straatversiering. Omdat ons gebouw naar achteren ligt vallen we ietwat uit de toon en de route. En dit is een prima oplossing. Waar we er vorig jaar achter kwamen was dat onze locatie voor veel mensen tijdens Stöppelhaene zo goed te bereiken is. Buiten de uren van de optocht. We zagen dat ouderen per auto gebracht werden. Ze konden het parkeerterrein op, uitstappen en foto’s bekijken. Niet alleen ouderen, maar ook mensen die slecht ter been zijn of een rolstoel gebruiken. Blijkbaar is voor velen het centrum te druk of niet of lastig te bereiken. Hier dient het gemak dus echt de mens’’, aldus Rob Aa.

Samen met Raymond Snijders van WebShade (webontwikkeling) nam hij de inrichting van de foto-tentoonstelling op zich. “Vorig jaar was het echt ongekend druk. Groepen met rolstoelers kwamen kijken. Mensen die in de omgeving geparkeerd hadden en voorbij kwamen. Maar ook bezoekers die vanuit het centrum kwamen. En dat men met de auto zo simpel hier kan komen is voor heel veel mensen een groot voordeel. Wil je tijdens Stöppelhaene iets in het centrum bezoeken, dan is het voor mensen die slecht ter been zijn een te grote opgave.”

“Af en toe onderbrak ik mijn werk om te kijken wie kwamen, welke foto’s men vooral bekeek, of er herkenning was van oude beelden. Het spreekt zo enorm veel mensen aan dat het je pakt. Je voelt je al snel verplicht om dit te herhalen. En ’s avonds is er goede verlichting. We zijn niet gebonden aan openingstijden. Er hoeft ook niemand bij te zijn. Men kan zelf bepalen wanneer men komt kijken”, vult Raymond Snijders aan.

De expositie van vorig jaar is door velen gezien. Daarom moet er dit jaar ‘vers bloed’ toegevoegd worden. Foto’s vooral die nog niet eerder of zelden naar buiten zijn gebracht. Daarom doet De Berk een oproep aan al die mensen, die beschikken over oude foto’s van Raalte, gebouwen, families, mensen individueel en portretten.

“We zijn vijf dagen per week open. Vanaf 9 uur ’s morgens tot ’s middags 17.00 uur. Wie foto’s heeft kan zo binnenlopen. Raymond zit rechts vooraan in het gebouw en neemt met plezier de foto’s aan. Indien hij een keer afwezig is, is er altijd wel een andere gebruiker die de foto’s aan wil nemen. Wel vragen we de mensen om de foto’s goed in te pakken. In een enveloppe of plastic tas. Om ervoor te zorgen dat iedereen de foto’s netjes terugkrijgt ‘moet’ je er een briefje bij doen met naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en als men heeft het e-mailadres. Als het scanwerk af is kunnen we een berichtje sturen en kan men de foto’s weer komen ophalen”, benadrukt Raymond Snijders.

“Elke foto is welkom. Als deze maar gemaakt is in de gemeente Raalte. Uiteraard is ook beeldmateriaal uit de buurtdorpen welkom. Ook wat onderwerpen betreft sluiten wij niks uit. Hoe meer variatie hoe interessanter de foto-expositie is.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.