graan zonder bestrijdingsmiddelen rondom speeltuin

Het is een lang verhaal, nut en noodzaak van Sorghum, dat kun je hier lezen. Hier in het kort nog even: sorghum is snel groeiend waardoor onkruid geen kans krijgt. Het is daarom prima geschikt op tijdelijk braakliggend terrein. Vooral ook omdat de graan prima voeding voor de bodem is als je het na verloop van tijd onderploegt.

Het idee Sorghum naar Olst te halen komt van de stichting Eetbaar Olst-Wijhe. Zij gebruiken sorghum op de groenstrook tussen de Aardehuis-wijk en het spoor, waar ze een eetbaar park voor het publiek gaan inrichten en beheren. Tot het zover is, dient Sorghum als bodembemester.

Zondag is de sorghum ingeplant. Door een span paarden. Er is bewust gekozen voor deze paardenkrachten, om te voorkomen dat de gronden met zware machines dicht gereden worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.