go ahead eagles terug in de eredivisie

Ondanks de uitstekende uitgangspositie was er voor aanvang van het duel nog een hoop spanning te proeven. Die spanning werd groter toen de thuisploeg vlammend van start ging in een kolkend stadion.

Nadat aanval naar aanval werd opgezet door de ploeg uit Doetinchem was het Piotr Parzyszek die de openingstreffer in de 28e minuut realiseerde. De Graafschap rook bloed en ging direct op jacht naar de twee goals die het nog nodig had.

Gelijkmaker
Maar daar waar De Graafschap continu druk probeerde te zetten, was het Leon de Kogel die als een duveltje uit een doosje namens Go Ahead de gelijkmaker op het scorebord zette. Een rappe counter kwam via Randy Wolters voor de voeten van de topscorer die, zoals zo vaak dit seizoen, de bal knap binnenwerkte.

Het bleek een onvervalste mokerslag voor De Graafschap, temeer doordat de goal slechts vier minuten voor rust viel. Een veel beter moment had Eagles zich niet kunnen wensen.

In de tweede helft was het spelbeeld duidelijk: De Graafschap probeerde tegen beter weten in nog te jagen op drie doelpunten om verlenging af te dwingen en Go Ahead Eagles vond het wel best. Het zorgde dan ook voor een helft met weinig spektakel.

Feestje
De fans van De Graafschap ontvouwden in de 75e minuut het spandoek met ‘Als we gaan, dan gaan we met z’n allen’ en de aanhang van Go Ahead Eagles maakte vrijwel de hele tweede helft een fantastisch feestje in het uitvak.

De prachtprestatie van Hans de Koning en zijn mannen betekent dat Deventer zich volgend seizoen weer mag opmaken voor de komst van PSV, Ajax, Feyenoord en natuurlijk PEC Zwolle. Schitterende affiches liggen in het verschiet.

Foto’s: Johan Wolff

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.