go ahead eagles met een been terug in de eredivisie

Op zes dagen na was het precies een jaar geleden dat De Graafschap voor het laatst op bezoek kwam in de Adelaarshorst. De Superboeren dompelden Deventer in diepe rouw door Go Ahead Eagles na twee jaar Eredivisie terug de Jupiler League in te schieten. Dit seizoen mochten de ploegen op herhaling om elkaar wederom het leven zuur te maken. Voor de ploeg van Hans de Koning de ultieme mogelijkheid om revanche te nemen, of zoals de supporters treffend omschreven met een spandoek: ‘take back what is ours’.

Maar zo ver leek het in de beginfase niet te komen. Het was De Graafschap dat al na twintig seconden het eerste schot op doel lanceerde. Zwarthoed had echter een prima redding in huis op de inzet van wie anders dan Smeets. Het nam niet weg dat de thuisploeg even van slag was terwijl de bezoekers via goede combinaties zochten naar meer mogelijkheden om Go Ahead Eagles pijn te doen. De Graafschap kwam echter niet verder dan wat speldenprikjes. Aan de andere kant deelde de thuisploeg wel direct een enorme klap uit. Nadat Duits Van Overbeek met een uitstekende pass lanceerde gaf de buitenspeler een dito voorzet die Wolters net voor zijn man kon binnen tikken: 1-0.

Ontlading

Met het doelpunt zette Wolters de Adelaarshorst in vuur en vlam. De hunkering naar de Eredivisie in Deventer is groot zo bewees de ontlading na het eerste doelpunt. Niet veel later werden de supporters al helemaal gek. Van Overbeek werd gevloerd in de zestien waarna Van de Pavert met rood van het veld werd gestuurd en Duits zijn ploeg na een half uur spelen op 2-0 zette. Amper bijgekomen van het juichen zakte de feestvreugde alweer weg. De Graafschap kwam met tien man via Bannink terug in de wedstrijd na een goede pass van Smeets. 

En dus leek Go Ahead Eagles alsnog met een slecht gevoel de theepauze in te gaan. Publiekslieveling Teijsse besloot daar echter een stokje voor te steken. De verdediger die door De Koning is omgeschoold tot onruststoker in de voorhoede bleef na een voorzet van Wolters rustig, nam de bal in de zestien aan en schoot de 3-1 ruststand op het scorebord.

In de rust waren de supporters van Go Ahead Eagles het met elkaar eens. De rood-gele formatie moest De Graafschap in de tweede helft de genadeklap geven zodat de tweede play-off wedstrijd aanstaande zondag slechts een formaliteit zou zijn. Gezien het feit dat De Graafschap zich massaal in liet zakken op de eigen helft, af en toe hoopte op een counter, maar vooral de schade beperkt wilde houden lagen die mogelijkheden er ook zeker.

Zoektocht naar vierde treffer

De tjokvolle Adelaarshorst maakte zich op voor meer. Het publiek zag de vleugelspelers een scala aan voorzetten geven, maar telkens viel de bal niet op het hoofd van een teamgenoot of was de afwerking niet naar behoren. Jurjus kwam ondanks het veldoverwicht van de thuisploeg amper in de problemen. Go Ahead Eagles kwam voetballend simpelweg niet door de wit-blauwe muur heen. En dus hield De Graafschap de tweede helft redelijk makkelijk stand.

Voor de meeste Deventenaren voelde dat als een bittere pil. Go Ahead Eagles kreeg De Graafschap donderdagavond op de knieën, maar lange tijd leek het er op dat de ploeg van Jan Vreman zondag nog een kans kreeg om op te staan. Als een duveltje uit een doosje was daar in blessuretijd echter wederom Randy Wolters. Hij zette met zijn hoofd Go Ahead Eagles op 4-1 en daardoor lijkt de return van zondag een formaliteit. Op de Vijverberg zal De Graafschap maar liefst drie keer moeten scoren om degradatie te ontlopen. Go Ahead Eagles, dat de laatste tijd heeft bewezen de defensieve zaken prima op orde te hebben, gaat de genomen voorsprong normaliter niet meer weggeven. 

Foto’s: Johan Wolff

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.