go ahead eagles goed uit de startblokken winst op vvv

Trainer Hans de Koning liet er geen misverstand over bestaan. Op weg naar promotie zou Go Ahead Eagles vol op de aanval gaan spelen. Grootspraak of een trainer vol vertrouwen? Gezien de opstelling leek het laatste van toepassing te zijn. De trainer stuurde vier aanvallers het veld op in de personen van Leon de Kogel, Teije ten Den, Darren Maatsen en Randy Wolters. Een voorhoede waarmee Go Ahead Eagles eerder dit seizoen FC Oss oprolde (5-0). 

In de beginfase van de wedstrijd bleek dat Maurice Steijn precies dezelfde plannen als De Koning had. VVV kwam namelijk aanvallend uit de startblokken en al snel bleek de snelheid van de Limburgse voorhoede het belangrijkste wapen. Echt gevaarlijk worden deed VVV echter niet in het duel dat erg veel stil lag.

 Na een half uur gevoetbald te hebben kwam Go Ahead Eagles meer van de eigen helft af.  De voorzetten die spitsen De Kogel en Ten Den in stelling moesten brengen ontbrak het echter telkens aan precisie. Eén keer werd het hoofd van De Kogel wel gevonden en toen was direct een redding van doelman Deckers noodzakelijk om de brilstand op het scorebord te laten staan tot de rust.

Kansen

Na de theepauze kwam Go Ahead Eagles sterk uit de kleedkamer. De rood-gele brigade leek de tweede helft een paar procent meer te geven. Datzelfde gold voor het publiek in de Adelaarshorst. De twaalfde man zweepte het team op met alle stembanden die in het stadion aanwezig waren. De fanatieke aanhang zag Duits een schietkans naast schieten alvorens Vriends een voorzet naast kopte.

 Door de kansen steeg het vertrouwen in een goed resultaat naar het hoogtepunt in Deventer. VVV probeerde het publiek via counters het zwijgen op te leggen en af en toe leek het alsof de Limburgers er gevaarlijk uit konden komen. Precies op het juiste moment stond er echter telkens een verdediger van de thuisploeg om een omschakeling onschadelijk te maken.

Zoektocht

Naarmate de wedstrijd vorderde speelde Go Ahead Eagles niet meer alleen tegen VVV, maar ook tegen de klok. Met het oog op de return wedstrijd in Venlo kon de ploeg van De Koning niet teveel risico nemen in het slotoffensief, maar een gelijkspel in eigen huis is niet waar vooraf op gehoopt werd. En dus werd de zoektocht naar dat belangrijke doelpunt voortgezet.

Met de inbreng van publiekslieveling Kenny Teijsse bracht De Koning nog een stormram in het veld. Hij was de afgelopen jaargang al eens verantwoordelijk voor een overwinning in de laatste minuut. Tegen VVV was het niet Teijsse die zijn ploeg op een voorsprong hielp, maar zijn aandeel was wel aanzienlijk hoog. De invaller stuurde Wolters weg richting het doel waarna de aanvaller werd neergehaald. De verdiende strafschop ramde topscorer Leon de Kogel in het dak van het doel waardoor Go Ahead Eagles vlak voor tijd op voorsprong kwam. Teijsse had daarna zelfs nog een uitstekende mogelijkheid om de 2-0 binnen te schieten, maar zijn volley ging over het doel. Aanstaande maandag mogen de ploegen op herhaling in Venlo om uit te maken wie er doorstroomt naar de volgende ronde. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.