glasvezel dichtbij voor buitengebied salland

CIF heeft Salland verdeeld in twee fasen: Noord en Zuid. Minimaal 50% van de inwoners van Salland Noord moet vóór 18 juli 2016 een abonnement via glasvezel afnemen, dan start CIF met de aanleg. Na de zomer start CIF met de inschrijfperiode voor Salland Zuid.

In Salland Noord gaat het om 3.200 huishoudens en bedrijven, waaronder ook enkele aansluitingen uit de gemeenten Zwolle en Dalfsen. In Salland Zuid gaat het om een gebied van ongeveer dezelfde grootte.

Aanbieders
De inwoners kunnen kiezen uit diensten van zes verschillende aanbieders. Voor consumenten zijn dit Caiway, Fiber, Plinq en Solcon. Ondernemers kunnen terecht bij de zakelijke dienstenaanbieders CBizz en WeServe. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder betalen de inwoners een Vastrechtvergoeding van € 9,95 per maand.

Informatieavonden
Inwoners van Salland Noord ontvangen een dezer dagen een uitnodiging voor de informatieavonden. CIF kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit CIF te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstenaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op het gebied van diensten, kunnen bij hen terecht,” vertelt Michiel Admiraal, directeur Glasvezel buitenaf.

Glasvezel voor iedereen
Het uitgangspunt van CIF is om iedereen aan te sluiten. Een beperkt aantal inwoners kan geen gebruik maken van het standaard aanbod, maar krijgt een maatwerkoplossing aangeboden. CIF zal hen persoonlijk benaderen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het realiseren van de glasvezelverbinding.

Samenwerking met SallandGlas
Om de doelstelling van 50% inschrijvingen te halen, werkt CIF samen met SallandGlas. Dat is het bewonersinitiatief binnen de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer dat zich als doel heeft gesteld het buitengebied van Salland te voorzien van glasvezel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.