gerlant wind of change

Ze kon de spanning eigenlijk niet aan. Ik heb niet gekeken, moest er alleen voor haar zijn op het moment dat het mis zou gaan. Ze was teleurgesteld, ik heb haar geknuffeld. En ze heeft ’s nachts lekker naast me in het grote bed gelegen.

De volgende ochtend lees ik op Salland Centraal: ‘Burgerinitiatief tegen de taalschool in Heeten’. Dat is nog eens wakker worden. Verontwaardiging op Twitter: ‘Hoe kun je die kinderen nu niet willen?’ Ik begrijp ze wel. Ik snap ook de initiatiefnemer(s) wel.

Het is ook niet niks, al die buitenlandse kinderen in een klein dorp als Heeten. Gelukkig zag ik veel reacties uit andere dorpen in onze gemeente. In Mariënheem zijn ze (volgens twitter) unaniem welkom. Het brengt leerlingen, dus geld voor de school. In Heeten maken mensen zich dus zorgen, het is ook niet niks.

Wat me plaagt is de anonimiteit achter dit initiatief, daar heb ik slechte ervaringen mee. GB raadslid en Heetenaar Rinus Hoogeslag reageerde “Ik vind het een goed initiatief om een platform te ontwikkelen waarop inwoners en ouders hun mening kunnen uiten over de komst van een taalschool. De wijze waarop het platform zich uit vind ik wel bezwaarlijk.”

Een wijs man.

Ik schoot uiteindelijk in de lach, toen ik het nog eens goed overdacht. Een anoniem persoon die de gemeenschap wel even gaat vertellen wie of wat wij met elkaar moeten doen…

Ik deelde die humor die ik zag, mijn verbazing erover op Facebook. Ik citeerde de fb-pagina van Burger initiatief: ‘Teken deze petitie, geheel anoniem!’ Maar voegde toe dat je kleur moet bekennen. Je naam er bij dus. En alle ondertekenaars moeten inwoner van Raalte zijn.

Dat leidde tot een digitaal gesprek met Burger Initiatief Heeten. Ik heb hem voorgesteld samen met Rinus Hoogeslag een open platform te beginnen. Maar daar kwam geen reactie meer op. We hebben elkaar niet kunnen overtuigen, tenminste ik denk het niet.

Ook de voorzitter van de school hier uit Laag Zuthem reageerde. Een traantje, u weet wel, zo’n emotical. Ik denk dat hij de school hier als het moet wel wil uitbreiden. Er direct een stuk bij aanbouwt.

Terwijl ik dit zit te schrijven draai ik via YouTube ‘Wind Of Change’, knetterhard via m’n koptelefoon. Hoe lang is het nog maar geleden dat mensen hier in Europa werden doodgeschoten als ze over de muur heen vluchtten, op zoek naar vrijheid.

Youtube gaat verder, autoplay. Uriah Heep. Lady in Black. 14 May 2016 Ribs & Blues festival. Burger Initiatief Heeten, ik denk niet dat je op de Pinksterparty was. Maar toch, luister dit eens even.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.