geniet van sallandse asperges tijdens tour dasperge

Liever naar de open dag van de aspergeteler waarbij je alles komt te weten over techniek, grondsoort en smaak? Ontdek én proef het tijdens de Aspergedagen in Salland. Ga op ontdekkingstocht over de aspergevelden, geniet van asperge gerechtjes, demonstraties, gezellige kraampjes en neem heerlijke recepten mee naar huis. Uiteraard zijn er dagverse asperges te koop. De Aspergedagen zijn een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Tour d’Asperge
Samen met Salland Aspergeland organiseert Fooddock Deventer iets bijzonders om het aspergeseizoen te vieren: ‘Tour d’Asperge’. De fietsexcursie vertrekt op zondag 5 juni vanaf 13.00 uur vanaf Fooddock naar de aspergeboerderij in Diepenveen. De aspergeteler van Salland Aspergeland geeft een rondleiding, waarna je in een workshop van Baron Balkenbrij leert de lekkerste asperges te maken. En uiteraard eindigt de dag met een heerlijke asperge maaltijd van de koks van Fooddock.

Kom alle ins & outs van het complete programma te weten. Meteen inschrijven kan ook via events@fooddock.nl, de kosten zijn €25,- per persoon, inclusief de maaltijd en een drankje. Hierbij even duidelijk naam, telefoonnummer en het aantal personen vermelden.

Allerlaatste Aspergedagen 2016
Za 28 & zo 29 mei | 10-16 uur: Aspergeproeverij bij Aspergeteler de Weerd in Raalte
Za 4 juni | 10-16 uur: Aspergedag bij Tuinderij van der Kolk in Dalfsen
Za 4 juni | 10-16 uur: Aspergedag bij Tuinderij Veldink in Diepenveen
Za 25 juni | 10-16 uur: Feestelijke afsluiting bij Aspergeboerderij Het Nijenhuis in Diffelen

De aspergetelers leveren de Sallandse asperge aan diverse horeca. Kijk op staging2.sallandaspergeland.nl voor een overzicht van heerlijke asperge arrangementen en menu’s.

Tot en met eind juni zijn er diverse Aspergefietsroutes voor het hele gezin. Stap op de pedalen en fiets een van de Aspergefietsroutes én koop onderweg dagverse asperges bij een teler aan huis. Fiets via de knooppunten de route Deventer (25/37/51 km) of de route Raalte (41 km.). De Aspergefietsroute kost 1,50 per stuk en is verkrijgbaar bij alle VVV’s en Tourist Info Punten in Salland, boekhandels en de grotere verblijfsaccommodaties.

staging2.sallandaspergeland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.