gelijkspel pec blijkt bonuspuntje door verlies concurrenten

Zwolle had een kwartiertje nodig om in Rotterdam op voorsprong te komen. Veldwijk draaide goed weg bij Henrico Drost en liet Tom Muyters kansloos.

Een dikke vijf minuten later was Excelsior echter al dichtbij de 1-1 toen een schot van Adil Auassar via Mickey van der Hart op de paal belandde.

Een kwartier na rust kwam die gelijkmaker als nog. Van Weert verlengde een schot met de hak en liet Van der Hart kansloos: 1-1.

Vijf minuutjes later stelden de Blauwvingers al weer orde op zaken. Op aangeven van Veldwijk nam Queensy Menig een stuiterende bal heerlijk op de pantoffel. De bal ging strak de bovenhoek in en PEC kon weer juichen.

Maar nog harder juichen kon het thuispubliek op Woudestein tien minuten voor tijd. Een vrije trap werd de zestien ingeslingerd en Daan Bovenberg kopte de bal tegen de touwen.

Aangezien beide ploegen niet meer wisten te scoren kon met name Excelsior heel tevreden zijn met een punt. De Rotterdammers gaan daarmee namelijk Willem II voorbij op de ranglijst en staan nu, met nog één duel te gaan, virtueel veilig.

PEC Zwolle had vooral geluk dat NEC en Vitesse geen punten pakten. Zo lopen de Zwollenaren toch een puntje uit op deze concurrenten en blijft de ploeg van Ron Jans 7e. FC Groningen is met de winstpartij vandaag op Heerenveen echter tot 1 puntje genaderd.

Volgende week wordt het spannend tijdens de laatste speelronde van dit seizoen. Zwolle lijkt aan een puntje tegen PSV genoeg te hebben om zeker te zijn van de play offs. Tenzij Groningen wint van Heracles en NEC met 9-0 wint in De Kuip.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.