geen tweede bedrijfswoning bij de flierefluiter

Volgens de gemeente is er, in tegenstelling tot wat Pronk beweert, geen noodzaak. “Wij zijn daarin zeer terughoudend”, laat wethouder Wout Wagenmans weten namens het college.

24-uurs toezicht
Bij een bedrijfswoning is 24-uurs toezicht noodzakelijk, omdat ‘specifieke productiegerichte bedrijfsvoering’ dat vereist. Bijvoorbeeld wanneer je veel dieren hebt. Dat is bij de Flierefluiter volgens het college niet het geval. “Het is een recreatiebedrijf, permanente toezicht is niet essentieel. Daarom gaan we er ook niet in mee.”

Het gebouw dat er nu staat, mag alleen gebruikt worden als bijeenkomstgebouw. Wordt de woning toch bewoond, dan volgt er een dwangsom.

Omdat de gemeente eerder dit jaar al aanwijzingen had dat de woning bewoond zou worden, werd er al een preventieve dwangsom opgelegd van 15.000 euro per keer dat de overtreding werd geconstateerd. En dat tot een maximum van 150.00 euro.

“Wij gaan er van uit dat het nageleefd wordt. Het is veel geld en het betekent niet dat het daarna alsnog wel mag. Dan kan er zelfs tot ontruiming overgegaan worden. En dat risico ga je niet lopen”, verwacht Wagenmans.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.