frisse ribs and blues 15 graden kouder dan nu

Verantwoordelijk voor de grote omslagen in weer en temperatuur zijn de veranderingen in de windrichting. Aan de flank van een hogedrukgebied boven de Oostzee wordt nu met een zuidoostenwind zomers warme lucht naar Nederland geblazen. Nederland behoort zelfs tot de warmste plekken in heel Europa.

Het hogedrukgebied boven de Oostzee verliest z’n grip op het weer. Daarvoor in de plaats komt een hogedrukgebied in de buurt van IJsland. Dat draait onherroepelijk uit op een koudere noordelijke stroming. Tot en met donderdag is het nog warm voor de tijd van het jaar. Daarna gaat het met grote sprongen naar beneden. En is het gedurende het Pinksterweekeinde overdag slechts 11 tot 14 graden. Bovendien vallen er enkele buien en heeft het weer dus een wisselvallig karakter.

Opmerkelijk is ook de betrouwbaarheid van de huidige berekeningen. Zoals de huidige warmtegolf ruim een week van te voren trefzeker werd aangekondigd, zo verwacht men nu ook dat de kans dat het niet koud wordt met Pinksteren minimaal is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.