film hiob in annahuis met maker bij nabespreking

De film duurt ongeveer een uur. Hij kreeg als ondertitel mee: ‘Job, gezien door de ogen van de allerarmsten’.

Laurens Umans was in de tijd dat hij gevraagd werd om deze film te maken door de toenmalige internationaal voorzitster van de A.T.D. Vierde Wereldbeweging mevrouw De Vos Van Steenwijk wel bekend met de inhoud van het boek Job, maar niet met de problematiek van de armste gezinnen. Als voortraject is hij daarom in een achterstandswijk met arme gezinnen gaan praten over – en improviseren rond – de thema’s uit het boek Job.

Op deze wijze maakte Laurens voor het eerst kennis met de verschrikkingen die het leven in armoede met zich meebrengt. In het tweede gedeelte van de film worden de verhalen en ervaringen van de gezinnen ‘via’ het verhaal van Job verteld.

Het eerste gedeelte van de film toont een gesprek tussen Job en vier van zijn vrienden, zoals we dat kennen uit het bijbelverhaal. In het tweede gedeelte van de film is Job geheel aan zichzelf overgelaten. Overmand door verdriet dwaalt hij door het land en komt terecht in een stad van vandaag. We zien wat een man als Job, beroofd van al wat hij liefhad, zou kunnen overkomen als hij in deze tijd had geleefd.

Woensdag 25 mei 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Filmhuis Raalte (in Het Annahuis), De Plas 8, 8102 CS, Raalte
Entrée: 6 euro
Opgave: barmhartig@parochieheiligkruis.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.